Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dinin
Weteran
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: nie pytaj...
|
Wysłany: Czw 9:07, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
ale i tak w większości turniejów Bombadil, Sauron, Frodo(z pierścieniem), Gollum i ta Berry coś tam są zabronieni
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Rohirrim
Paź
Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Kęty
|
Wysłany: Czw 9:58, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
ta Berry to Gold Berry
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Rewax
Wojownik
Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Kęty
|
Wysłany: Czw 10:42, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
no w bitwie o śródziemie Bombadil to rzeźnik xD
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 14:22, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
dinin napisał: | ale i tak w większości turniejów Bombadil, Sauron, Frodo(z pierścieniem), Gollum i ta Berry coś tam są zabronieni |
Tylko na LO, tylko Bombadil i Jagódka na wszystkich, ale to dla tego, że nie ma ich oficjalnych statystyk...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Fingon
Rycerz
Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 944
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Czw 15:58, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Podobno Tom automatem wygrywa walki ,ale nie rani. Co ture możę odrodzić Wole ,Potęgę i Los wybranemu bohowi.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Quik
Wojownik
Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 295
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 17:10, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
żartujesz?Tej ile by punktów musiał kosztować
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 17:17, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Fingon napisał: | Podobno Tom automatem wygrywa walki ,ale nie rani |
W WotRze nie ma czegoś takiego jak automatyczne wygrywanie walk
A jeśli to do LotRa, to kto to wymyślił Na TLA Jeśli tak, to albo pewnie ma mało defa, albo dużo kosztuje
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Quik
Wojownik
Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 295
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 18:34, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Albo chodzi o 1 cm zasada specjalna może być jeden z najstarszych
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 19:41, 02 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Raczej ruch 8"/20cm za ruchliwość i zasada, że przy skakaniu ma zawsze tak jakby wyrzucił 6
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Imrihil dnia Czw 19:41, 02 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Rewax
Wojownik
Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Kęty
|
Wysłany: Pią 12:09, 03 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
wow Bombadil ma super zasady
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią 15:01, 03 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Chciałbym tylko wiedzieć kto to wymyślił, bo jeszcze raz powtarzam TOM BOMBADIL NIE MA OFICJALNYCH STATYSTYK DO LOTRA...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Imrihil dnia Pią 15:01, 03 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
dinin
Weteran
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: nie pytaj...
|
Wysłany: Pią 16:54, 03 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
a w WoTRe Tom kosztuje 200pkt musi być wystawiony razem z Jagódką(obydwoje są duchami) rusza się na 2K6 cali i... nie ma statystyk xD. Jednak że może użyć jednej epickiej akcji na ture nie wydając żadnego pkt potęgi(której ma 0 xD)
może użyć następujących epickich akcji:
epic renewal - wyznacza bohatera w promieniu 12" bohater odzyskuje 1 pkt potęgi
epic restoration - wyznacza 1 przyjacielską formacje w 12" i tej formacji regenerują się K3 jednostki (wymiatalskie)
specialna zasada:
Ho Tom Bombadil, Tom Bombadillo - tom nie interesuje się bitwą, spogląda tylko na Jagódkę(lol), styka się podstawką z granicą(chodzi chyba o krawedź stołu) którą wybrał sobie kontrolujący go gracz. Jagódka jest 6" od przeciwnej krawędzi stołu. Pod koniec każde j tury ruchu kulasz 2K6 i ruszasz się w stronę Jagody, Tom nie może szarżować i "być szarżowanym". GoldenBerry nie może się ruszać(czeka na Toma), jeśli ktoś spróbuje zaszrżować na Jagode szarża mu się nie uda, a Jagódka będzie mogla ruszyc się na 2K6 w formację która ją atakowała , jeśli wejdzie w tą formację traktuje się ją jak by była w trudnym terenie,Jagoda może ruszać się dopóki nie znajdzie się na czystym terenie. Kiedy Tom dojdzie do Jagódki zdejmuje się oby dwa modele ze stołu ponieważ Tom zabiera ją do swojej chaty w Starym Lesie.
ale mi się nudziło xD, ale według mnie Tom się nie opłaca(pominełem to co się stanie jeśli tom na swojej drodze napotka wrogie kompanie bo nie rozumiałem xD)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią 18:34, 03 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
dinin napisał: | epic restoration - wyznacza 1 przyjacielską formacje w 12" i tej formacji regenerują się K3 jednostki (wymiatalskie) |
Nie jest jedynym bohaterem co to ma (np. jest jeszcze Galadriela z Lorien)
Zapewne zadaje im jakieś hity Ogólnie zasady ciekawe, ale za 200 pkt IMO nie opłaca się go wystawiać
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
dinin
Weteran
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: nie pytaj...
|
Wysłany: Pią 18:37, 03 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
niee na pewno nie zadaje żadnych obrażeń
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Rewax
Wojownik
Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Kęty
|
Wysłany: Sob 10:06, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
eee ściąga się ich... to nie fajnie xD
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Rewax
Wojownik
Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Kęty
|
Wysłany: Śro 14:18, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
W podręczniku zasad znalazłem błąd. 2-5 na zniesienie... wybiera swoją figurkę albo sobie tego nie życzy...
No jasne że każdy będzie sobie nie życzył. Tak być nie powinno xD
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Rewax dnia Śro 14:18, 15 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
dinin
Weteran
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: nie pytaj...
|
Wysłany: Śro 15:03, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
chyba źle przetłumaczyłeś
może przepisz dokładnie to co jest napisane w podręczniku to ci powiem o co chodzi
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez dinin dnia Śro 15:15, 15 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 15:27, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Mu chyba chodzi o podręcznik z MoM tam faktycznie jest błąd w tej zasadzie. W oryginalnym podręczniku jest napisane, że przy rzucie 2-5 przeciwnik MUSI znieść pocisk w sojuszniczą figurkę do 6" od początkowego celu lub pozostawić go na celu początkowym.
W tym podręczniku z MoM jest niestety kilka tego typu błędów...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Imrihil dnia Śro 15:28, 15 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Rewax
Wojownik
Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Kęty
|
Wysłany: Śro 16:42, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
dzięki za poprawienie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
dinin
Weteran
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: nie pytaj...
|
Wysłany: Śro 17:11, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
tak to jest z tymi badziewnymi podręcznikami po polsku z roku 2003
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 17:13, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
On jest z 2007 roku Dininie ty Ten podręcznik moim zdaniem jest bardzo dobry, tylko zawiera kilka nielicznych błędów
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
dinin
Weteran
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: nie pytaj...
|
Wysłany: Śro 17:39, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
ja w ogóle nie rozumiem jak podręczniki mogą mieć jakieś błędy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 17:42, 15 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Głównie wynikają one z tego, że Ci co tłumaczyli pewnie nie znali dokładnie wszystkich zasad i są to błędy w tłumaczeniu (niektóre zasady nie są jasne od razu i po to jest liga sędziów - żeby je normalizować ).
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
dinin
Weteran
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 1/4 Skąd: nie pytaj...
|
Wysłany: Czw 19:11, 23 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
hehe a czaicie to Imrihil i Sauron że na spływ w tym roku jakiś ksiądz z parafii się załaduje. Bo wyczytał w jakiejś gazetce że jeździmy na te spływy i na kolędzie powiedział ojcu że wstępnie chce się zapisać... haha a ja z tego mam polewe, ksiądz w kajaku ale z drugiej strony nie chce mieć codziennie kazań jak wiosłować bo przecież kler wie lepiej
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Imrihil
Władca Rengistu
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 3075
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 22 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 19:15, 23 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Może ks.Artur Byłoby sweetaśnie
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Imrihil dnia Czw 19:15, 23 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|